Basınçlı Hava tanklarımız 1 lt den 100.000 lt kadar düşük ve yüksek basınçlı olmak üzere üretimini müşteri talepleri doğrultusunda PED 2014/68/EU ve 2014/29/EU standartlarına uygun şekilde imalatını yapmaktadır. Urt Mühendislik olarak hava tankı imalatlarında stoklu çalışarak müşteri memnuniyetini amaçlamaktadır. Hava tankı üretim ve imalat konusunda uluslararası tecrübeye sahiptir. Firmamız aynı zamanda ISO 9001:2015 kalite yönetim sistemine tabidir.
Urt Mühendislik tecrübesiyle hava tankı, kompresör kazanı, vidalı kompresör ve pistonlu kompresörlere özel, basınçlı ve yüksek basınçlı olmak üzere tank üretimi yapmakta olup müşterilerimize yerinde hizmet ve proje danışmanlığı yapmaktayız. Hava üretimi dünyada pahalı bir enerji çevrimini oluşturmakta ve zayi olan elektrik enerjisi sadece havayı üretmekte değil sıkıştırırken ısı olarak çevreye yayılmasını sağlamaktadır bu denli pahalı bir enerji üretimini de çok hassas güvenilir hava tanklarında depolamak enerji verimliliği açısından şarttır. Hava tankı ihtiyaç belirleme kompresörlerinizin gücü üzerinden tank hacim hesapları yapılmakta , havayı işletmenize taşıyan boru çapı hesaplamalarına kadar detaylı bilgi sunulmaktadır.
Hava tanklarımız teknik dosya ile birlikte müşterisine teslim edilmektedir. Avrupa standartlarına göre üretim yapılmakta, iş güvenliği mevzuatlarına uygun, iş sağlığı tüzüğü Madde 223, 240, 244 uygun test ve kontrolleri yapılmaktadır.
Urt mühendislik markalı hava tankları özel epoksi boyalı, fırın boyalı, galvanizli ve paslanmaz olmak üzere müşterilerimizin kullanım alanı ve ihtiyaçlarına göre üretimi gerçekleştirilmektedir.
Hava tanklarımız 11 bar, 16 bar, 40 bar çalışma basınçlarında olup 16,5 bar, 25 bar, 60 bar basınçta hidrostatik test yapılmaktadır. Hava tankları müşterilerimizin isteği doğrultusunda daha yüksek basınçta imalatı mümkündür. Basınçlı hava tanklarımız Tozaltı kaynak yöntemiyle profesyonel ekip tarafından kaynatılmaktadır. Uluslararası kaynak mühendisleri kontrolünden geçmektedir. ISO 3834 Bünyesinde bulundurarak kaynaklı imalatta yeterliliğini kanıtlamıştır.
Hava tanklarının üretiminde kulanılan malzemeler:
P 355 GH,P 265 GH,P355NL1,P355NL2 gibi basınçlı kap saçları kullanılmaktadır.Hava tankı üretiminde malzeme seçimi önemlidir.Basınçlı kap malzemeleri diğer piyasa malzemelerine göre daha esnek ve sünek basınç kulanım deformasyonı bakımından daha uzun ömürlüdür.Basınçlı kap alırken lütfen malzeme sertifikasını istemeyi unutmayınız.
Hava tankları üretimleri tamamlandıktan sonra kalite mühendislerimizin ve kaynak mühendislerimizin kontrolünde hidrostatik testleri yapılmaktadır. Hava tanklarımıza standart ve yönetmeliklerin gösterdiği şekilde tahribatlı ve tahribatsız muayene işlemleri gerçekleştirildikten sonra tüketiciye güvenli şekilde ulaşılması hedeflenmektedir.
Hava tankları üretiminde kullanılan standartlar şöyledir.
EN 3834-1 ,EN 3834-2 Kaynak yöntem belgesi.
EN 10028-2,EN 10028-3 Kullanılacak malzeme listesi.
EN 15614, EN 9606-1, EN 17636, EN 23277 ,EN 12706 Sistemine uygun üretim yapılmaktadır.
Gerekli şartları sağlamayan CE belgesi ve Üretim raporu olmayan yerlerden hava tankı almayınız .
Hava Tankı kompresörün arızalı durumları göz önüne alındığında aşırı basınçtan dolayı çalışma basıncının üzerine çıkar, buda patlama riski ortaya çıkarır. Bunu önlemek ve aşırı basıncı dışarı atmak için emniyet ventilleri kullanılmaktadır. Hava tankının emniyeti için şarttır. Ce belgeli ve mühürlü olmalıdır.
Hava Tankı nedir: Basınçlı hava tankı kompresörlerin sistemde devamlı çalışarak işletmelere havanın yeteri kadar ulaşmasını sağlamak amacıyla havanın depolandığı tanklara hava tankları denir. Hava tankları aynı zamanda sisteme giden su zerreciklerini ve makinadan çıkan yağ vb. partiküllerinde biriktiği ve sisteme temiz bir havanın gitmesine neden olan önleyici bir basınçlı hava parçasıdır.
Hava Tankı bakım periyodik kontrol:Hava tankları heryıl fenni muayene zorunluluğu mevcuttur.Makina mühendisleri odası ve 3 taraf kuruluşlarına hava tanklarını yıllık kontrol yaptırılmalıdır.Yıllık kontrolleri yapılmayan hava tankları müşteri sorumluluğunda olup bu periyodik kontrolleri denetlemelisiniz.Periyodik kontrollerde hava tanklarının UT kontrolleri burda önemli olan malzemenin dizayn kalınlığının üstünde kalınlığa sahip olmasıdır.hava tankı kalın lığın altında bir değere sahipse değiştirilmelidir.Hava tankları periyodik kontrollerde sadece kalınlık baz alınmamalı malzemenin deforme ömrü göz önüne alınmalı ve uygun sartlarda 10 yılda bir basınçlı hava tankları değiştirilmelidir.Basınçlı hava tankları periyodık kontrollerde en önmeli aksesuarı emniyet ventili ve monometredir,Hava tanklarının emnıyet ventıllerı muhakkak kontrol edilmelidir.özellikle dış ortam şartlarına maruz kalan ventiller sık sık perıyod kontrollerde değiştirilmelidir.Emniyet ventillerinin kalibrasyonu çok önemlidir.Hava tanklarının iş güvenliği mevzuatına göre çalışma sahasından en az 10 m uzak bir yere ve üstü kapalı muhafaza içinde çalıştırılmalıdır.Böylelikle hava tankı kullanımı az riskle sağlanıyor olacaktır.İşlemelerinizde bu gibi basınçlı ürünlerinin periyodik kontrollerine harfiyen uyulmalıdır.
Hava Tanklarımız CE Belgeli, Muayene Raporlu, TSE Belgeli dir.
Ürünlerimiz aşağıda yazılı standartlara göre üretilmektedir.
Ce (PED) Standartı | Basınçlı Tank Dizayn Standartı |
2014/29/EU | EN 286-1 |
2014/68/EU | EN 13445 +AD 2000+ASME Sec VIII Div 1 |
İhtiyacınız olan hava tankı (boyalı, galvanizli, paslanmaz) 1 lt ‘den 100000 lt ‘ye, 40 bar çalışma basıncına dayanıklı şekilde üretilebilmektedir. İhtiyacınız olanı istemeniz yeterli.