Lazer kesim makinası basınçlı hava sistemi yardımıyla pek çok kesim işlemini kolaylıkla gerçekleştirir. Özellikle havalı lazer kesim sanayi sektörünün can damarı niteliğindedir. Havalı lazer kesim ile pek çok ürün kesilir. Bu yazımızda sizlere kompresör ve lazer kesim hakkında detaylı bilgiler vereceğiz.
Lazer Kesim Nedir?
Lazer kesim, farklı malzeme kalınlıklara sahip metal ve metal olmayan malzemelerin lazer ışını ile kesildiği bir kesme yöntemidir. Günümüzde pek çok endüstri alanında kullanılan malzemenin parçaları lazer kesim ile kesilmektedir. Güçlü ve düzenli bir kesim yapmasıyla hata payını neredeyse sıfıra indiren lazer kesim oldukça teknolojik bir şekilde çalışır. Önceden programlar üzerinde yapılan çizimlerin lazer kesim makinasının sistemine yüklenmesi yeterlidir. Lazer kesim makinası yüklediğiniz bu dosyaya uygun bir şekilde malzemeyi keserek isteklerinizi anında ve düzgün bir şekilde karşılar.
Havalı Kesim Nedir?
Havalı kesim, lazer kesim makinesinde azot veya oksijen yerine basınçlı hava kullanılmasıdır. Basınçlı hava teknolojilerindeki gelişme ile hava desteği, çeşitli malzemeleri, hatta paslanmaz çeliği bile kesmek için verimli bir yöntem haline gelmiştir. Bugün hava desteği, paslanmaz çelik ve alüminyum dahil olmak üzere çeşitli malzemeleri kesmek için verimli ve popüler bir yöntemdir. Basınçlı hava ile kesim yapmak verimliliği artırırken sürdürülebilir maliyet avantajı sağlar. Basınçlı hava hem azot hem de oksijenden daha ekonomik bir çözümdür.
Kesim bir tezgâh üzerinde yapılır. Bu tezgâhların gücü çok yüksektir. Basınçlı hava ile lazer kesim azot tüpü değişimi kaynaklı duruşların önüne geçer. Daha hızlı kesim yaparak üretim veriminizi arttırır. Lazer kesim işleminizi havaya geçirmek nispeten kolay ve uygun maliyetlidir. Çoğu eski model lazerler bile hava ile kesilmek üzere kolayca uyarlanabilir.
BARSAN Kuru Hava Sistemi Nasıl Çalışır?
- Kompresör atmosfer havasını emerek 7/10 bara kadar basınçlandırır.
- Kurutucu ve filtreler aracılığı ile basınçlı havanın kalitesi arttırılarak hava tankında depolanır.
- Booster aracılığı ile tanktaki havanın basıncı 16-40 bar aralığında ayarlanır ve tankta depolanır.
- Son olarak hava kurutucu ve ekipmanları ile filtrelenen hava sisteme aktarılır.
- Uygulamanın gerektirdiği basınca göre ayarlama yapılarak tanktaki hava lazer kesimde kullanılır.